torsdag 21. februar 2013

Dag 2 - AntiDoping


Jan De Lange holdt i dag et foredrag om Antidoping Norge. Han innledet med en fortelling om en gang han skulle holde foredrag om antidoping i et fengsel. Etter foredraget hadde det kommet bort en mann som selv hadde vært dopingmisbruker og fortalt at han hadde skjønt hvor mye doping ødelegger. Han hadde flere kompiser som han hadde fått beskjed om var død, og i det miljøet han var i visste han at det var doping som hadde tatt knekken på dem. Jan De Lange måtte love å gjøre sitt for å hindre ungdom i å begynne med dop. Mannen er nå dø og Jan De Lange holder dette løftet fremdeles. 

Teoriene til Jan De Lange er at mange begynner med doping for å se bra ut.  Gutter vil ha større muskler, og mange tar derfor i bruk blant annet anabole steroider. Jenter vil bli tynne og kan ta i bruk slankemidler. Dette er bare tull, sier De Lange. Det at man blir mer populær blant det motsatte kjønn er ikke nødvendigvis riktig. Man kan få endrer atferd, gjerne aggressiv, og ingen vil ha en kjæreste som blir fort sur eller sjalu av ingenting. Han snakket også om at hvis du vil oppnå noe innen idrett for eksempel, så er dette fullt mulig uten hjelp av doping, men det tar lengre tid. Han sa at du kan gå den lange veien, og oppnå mål samtidig som at du holder deg frisk, eller du kan gå en snarvei ved å ta i bruk doping, men på snarveien er det fullt av miner og du vet aldri når det smeller, men en gang smeller det. 

Det var et utrolig spennende og interessant  foredrag. Han gikk inn på mange flere bivirkner til forskjellige narokotiske stoffer, og hvor og hvordan det oftest blir solgt. Jan De Lange snakket om et alvorlig og relevant tema, men gjorde det på en gøy måte med en god del humor. 

                                          Jan De Lange
                                           Foto: MK elever 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar